Τι ύφασμα να επιλέξω;

Τι είδους ύφασμα χρειαζόμαστε για να ράψουμε φούστα – παντελόνι

Όταν θέλουμε να ράψουμε μια φούστα σε ίσια γραμμή για καθημερινή χρήση το χειμώνα, μπορούμε να επιλέξουμε μια μάλλινη φανέλα, που είναι ένα ζεστό και μαλακό ύφασμα με μάλλινη υφή. Επίσης υπάρχει και  η έκδοση ενός παρόμοιου υφάσματος με ελαφριά ελαστικότητα που προσφέρει άνεση στην καθημερινότητα σας. Μια άλλη περίπτωση είναι ένα μάλλινο κρεπ, ή ένα βαρύ συνθετικό κρεπ. Η μάλλινη καπαρντίνα με πρόσμιξη συνθετικών ινών είναι επίσης μια ωραία και σίγουρη λύση. Αυτά φυσικά ισχύουν και για ραφή παντελονιού.

Τι είδους ύφασμα χρειαζόμαστε για να ράψουμε ζακέτα – παλτό – κάπα

Όταν θέλουμε να ράψουμε μια ζακέτα για καθημερινή χειμερινή χρήση , που θέλουμε να είναι και ζεστή, μία λύση είναι το μάλλινο σύμμικτο βελούρ. Είναι ένα ύφασμα με μάλλινη υφή με βάρος γύρω στα 300gr/m². Μπορεί να αποτελείται από μαλλί μέχρι 80% ή με πρόσμιξη συνθετικών ινών, σε αναλογία από 20% μαλλί μέχρι 80% συνθετικές ίνες. Είναι ένα ύφασμα ζεστό, με ωραίο, μοντέρνο φινίρισμα και δεν χνουδιάζει.

Τι είδους ύφασμα χρειαζόμαστε για να ράψουμε μπλούζα – φόρεμα

Όταν θέλουμε να ράψουμε μια καθημερινή χειμερινή μπλούζα ή φόρεμα, μια ιδανική λύση είναι ένα πλεκτού τύπου ύφασμα με ελαστικότητα και  άνεση. Τα υφάσματα αυτά έχουν μάλλινη υφή είναι ζεστά , πλένονται εύκολα και μπορούν να φορεθούν από φθινόπωρο μέχρι άνοιξη.

Τι είδους ύφασμα χρειαζόμαστε για να ράψουμε βραδινό φόρεμα

Όταν θέλουμε να ράψουμε ένα απλό βραδινό φόρεμα , μια σίγουρη επιλογή είναι ένα κλασικό ελαφρώς σατινέ ύφασμα, που μπορεί να είναι σταθερής ή και ελαστικής ύφανσης. Αυτά τα υφάσματα στρώνουν όμορφα στο σώμα, ράβονται εύκολα  και φοριούνται σχεδόν όλο το χρόνο. Το σατέν αυτό έχει ματ- γυαλιστερή πλευρά και ράβεται και από τις δύο πλευρές. Η έκδοση του ελαστικού σατέν προσφέρει μια επιπλέον άνεση στο σώμα.